kleine beurt

Wat wordt er gedaan bij een kleine beurt?

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s geven dat middels een waarschuwingslampje zelf aan als het tijd is voor een kleine onderhoudsbeurt. Zo niet, kijk dan in uw onderhoudsboekje om te achterhalen wanneer een kleine onderhoudsbeurt dient te worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van onze handige checklist voor een kleine beurt.

Een kleine onderhoudsbeurt is weliswaar minder uitgebreid dan een grote beurt maar zeker wel belangrijk voor behoud van een goede staat van uw auto om toch op tijd uit te laten voeren. De auto wordt gecontroleerd op 33 belangrijke controlepunten om eventuele problemen vast te stellen en indien nodig te verhelpen.

Een kleine beurt wordt ook vaak geadviseerd als er een APK wordt gedaan. Hierbij komt de monteur namelijk ook vaak erachter of het nodig is om een kleine of grote beurt te doen aan de auto. De kosten van de APK keuring vervallen als u de grote beurt wenst af te nemen. Bij een kleine beurt dient u de kosten van de APK wel separaat te betalen.

Veelgestelde vragen over een kleine beurt voor auto's

Een kleine beurt met de 33 controlepunten geeft inzichtelijk weer wat de status van uw auto is. De controlepunten zullen problemen signaleren die in uw auto zijn opgetreden. Deze problemen dienen te worden verholpen om eventuele meerwerk aan uw auto te voorkomen en de goede staat van uw auto te behouden.

Uiteraard gebeurt dit pas na overeengekomen overleg met u en de monteur. De monteur kan u adviseren in welke reparaties en onderhoud essentieel zijn voor de levensduur en rijcomfort van uw auto maar belangrijker voor uw veiligheid. Zo voorkomt u ook dat de nog goed functionerende onderdelen schade oplopen van de reeds versleten onderdelen in uw auto.

Daarnaast worden algemeen, de olie ververst en het oliefilter vervangen. Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht. De gemiddelde duur van een kleine onderhoudsbeurt is 0,5 tot 1,5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk en type auto.

De monteur gaat uw auto zorgvuldig na om het optimale uit de kleine onderhoudsbeurt te behalen en de waarde van uw auto te waarborgen. Na de kleine beurt ontvangt u de checklist en worden de onderhoudsboekjes afgestempeld.

Hiermee kunt u de onderhoudshistorie altijd bijhouden en aantonen dat uw auto goed is onderhouden.

Er is een reden dat er een kleine en een grote beurt bestaat. Beide onderhoudsbeurten kennen verschillende inspectie en werkzaamheden. De kleine onderhoudsbeurt is minder uitgebreid maar zeker niet onbelangrijk.

Het is niet alleen belangrijk om de kleine beurt uit te laten voeren, het is ook verstandig om dat op tijd te doen.

Zoals eerder aangegeven kan een kleine beurt bepaalde problemen aan het licht brengen die tijdig moeten worden verholpen om onnodige meerwerk en kosten aan uw auto te vermijden. Dit is ook cruciaal voor de waarde van uw auto. Belangrijkste reden om de kleine beurt regelmatig en volgens de juiste intervallen uit te laten veren is natuurlijk de veiligheid.

Laat uw auto voor alle veiligheid, van uw en die van de inzittenden altijd nakijken bij een autogarage.

De intervallen voor het uitvoeren van een kleine onderhoudsbeurt verschillen per merk en type auto. Per bepaalde kilometerstand wordt er een kleine onderhoudsbeurt uitgevoerd die gerelateerd is aan een aantal werkzaamheden.

In uw onderhoudsboekje kunt u terugzien bij welke kilometerstand het weer tijd is voor een kleine onderhoudsbeurt van uw auto. Aan de hand van uw rijgedrag en rijpatroon is het soms verstandig om een kleine onderhoudsbeurt vroegtijdig in te plannen. Dit is iets wat u kunt overleggen met de monteur die u daarin kan adviseren.

Een belangrijke werkzaamheid bij een kleine beurt is het verversen van de olie. Ondanks dat u de service intervallen van de kleine onderhoudsbeurt tijdig aanhoudt en laat uitvoeren is het toch nog belangrijk om de olie te peilen en bij te houden of de olie moet worden bijgevuld.

Dit zal voordat het tijd is voor de kleine onderhoudsbeurt ongetwijfeld het geval zijn.

Los van uw rijgedrag is het overigens ook een misvatting dat een stilstaande en of minder gebruikte auto geen kleine onderhoudsbeurt nodig zou hebben.

Het hangt er ook vanaf of de auto dan binnen of buiten heeft gestaan. Het is altijd goed voor een auto om in beweging te blijven. Als de auto binnen heeft gestaan dan zal de slijtage inderdaad meevallen.

Maar voor een auto die voor langere periode buiten heeft gestaan geldt dat er zich minder aangename gevolgen kunnen voordoen. De weersomstandigheden kunnen invloed hebben op bepaalde onderdelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het vastzitten van bewegende onderdelen in de motor, vervuiling van de carrosserie, vastzittende veringen en remmen.

Houdt daarom ook voor deze auto’s bij wanneer de kleine onderhoudsbeurt dient te worden uitgevoerd.

Service ontvangen

Alles onder één dak

Adres

Dekkershoek 25
2552DA Den Haag

Openingstijd

Maandag t/m Vrijdag

8 am – 6 pm

Zaterdag

8 am – 4 pm

Zondag

Gesloten

Maak een afspraak online

Contact ons

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij SES Autobedrijf. Vertrouw op ons deskundige team om uw auto de zorg en aandacht te geven die het verdient. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze werkplaats en uw auto weer in optimale staat te brengen.

Scroll naar boven