grote beurt

Wat wordt er gedaan aan uw auto bij een grote beurt?

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die bij de nieuwere auto’s horen is het aangeraden om de grote beurt op tijd te laten uitvoeren bij de juiste kilometerstand. Dit staat ook vermeld in uw onderhoudsboekje.

Bij elke bepaalde hoeveelheid kilometers dienen een aantal werkzaamheden te worden verricht om de goede staat van uw auto te behouden. Daarnaast wordt uw auto grondig gecontroleerd op 79 punten. Eventuele problemen kunnen worden gesignaleerd en verholpen. Toekomstige en onnodige reparaties kunnen wellicht worden vermeden. Maak ook gebruik van onze handige checklist voor een grote beurt.

Veelgestelde vragen over een grote beurt voor auto's

De nieuwere modellen auto’s geven dat middels een lampje op uw dashboardkastje aan, als uw auto weer toe is aan onderhoud.

De onderhoudsintervallen verschillen per type auto en de aantal kilometer die u jaarlijks aflegt. De kilometerstand is bepalend voor de onderhoud die uw auto moet krijgen en eventuele onderdelen die moeten worden vervangen. In uw onderhoudsboekje houdt de autogarage bij welke werkzaamheden worden verricht aan uw auto.

Als u niet weet wanneer uw auto een grote beurt moet krijgen en het wordt niet aangegeven door de boordcomputer dan kunt u daarin kijken om te achterhalen wanneer het weer zover is.

Om een duidelijke weergave te kunnen geven van uw auto status dient regelmatig een grote onderhoudsinspectie te worden uitgevoerd. De automonteur zal uw auto grondig en zorgvuldig controleren aan de hand van de 79 controlepunten van de checklist.

Belangrijke onderdelen die gepaard gaan met de grote beurt worden vervangen. De olie wordt ververst, het oliefilter, luchtfilter en het interieurfilter worden vervangen. De brandstoffilter en de bougies worden gecontroleerd en afhankelijk van de kilometerstand, indien nodig ook vervangen.

Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht.

Voor uw eigen veiligheid wordt bij een minimale profieldiepte van twee millimeter geadviseerd om de banden te laten vervangen terwijl 1,6 millimeter de minimale wettelijke diepte van een bandprofiel is. De gemiddelde duur van een grote onderhoudsbeurt is 1,5 tot 3,5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk, model en type auto.

De monteur gaat uw auto zorgvuldig na om het optimale uit de grote onderhoudsbeurt te behalen en de waarde van uw auto te waarborgen. Na de grote beurt ontvangt u de checklist en worden de onderhoudsboekjes afgestempeld. Hiermee kunt u de onderhoudshistorie altijd bijhouden en aantonen dat uw auto goed is onderhouden.

U weet misschien wel dat u kunt kiezen tussen een kleine beurt en grote beurt, maar wat is eigenlijk precies het verschil en waarom zou u kiezen voor een grote beurt in plaats van een kleine beurt?

Een kleine beurt is natuurlijk goedkoper dan een grote beurt, echter wordt de auto bij een grote beurt op veel meer verschillende punten gecontroleerd. De grootste verschillen zijn dat de auto bij een kleine beurt op zo’n 20 punten wordt gecontroleerd, terwijl dit bij een grote beurt zo’n 80 punten zijn.

Daarnaast worden er bij een grote beurt meer vloeistoffen vervangen of ververst dan bij een kleine beurt. Kortom: uw auto krijgt een completer onderhoud en daarmee heeft u meer zekerheid dat de auto weer een tijdje door kan rijden zonder problemen.

Uiteraard is dit nooit helemaal met zekerheid te zeggen, want er kan ook nog schade ontstaan nadat de kleine- of grote beurt is uitgevoerd.

Het is belangrijk om regelmatig een grote beurt uit te laten voeren, aangezien er ook andere punten worden gecontroleerd dan bij bijvoorbeeld de verplichte APK keuring. Hiermee kunt u voorkomen dat de auto straks nog meer onderhoud nodig heeft omdat onderdelen vervangen moeten worden, terwijl dat voorkomen had kunnen worden als dit eerder opgemerkt was tijdens bijvoorbeeld een grote beurt.

Wanneer u regelmatig een APK en grote beurt laat uitvoeren, dan is het wel mogelijk om tussendoor eens een kleine beurt uit te laten voeren. Dit geeft u nog een extra meetmoment om te controleren of uw auto nog steeds in orde en veilig is om in te rijden.

Onderhoud aan de auto is niet iets waar u echt op zit te wachten.

Goed, u weet dat het belangrijk is omdat het de levensduur van de auto aanzienlijk verlengt, maar het komt letterlijk altijd ongelegen. Een grote beurt op het moment dat er eigenlijk nét geen budget is, nieuwe winterbanden in de toch al zo dure wintermaanden… Het kan ook anders. Wanneer u zelf een auto onderhoud plan maakt, dan weet u precies wanneer u geld opzij moet zetten voor het onderhoud aan de auto.

U weet dat precies op welk moment de auto naar de garage moet. Kiest u voor SES Autobedrijf, dan weet u direct wat de kosten zijn én dat u de scherpste tarieven krijgt. Het onderhoud aan de auto is namelijk geen mysterieus geheel en is niet iets dat niet gepland kan worden.

De meeste onderdelen en vloeistoffen moeten namelijk vervangen worden bij een bepaalde afstand óf een bepaald aantal gereden kilometers. Wanneer u met het serviceboekje in de hand gaat kijken naar de exacte invulling, dan ziet u direct dat het maken van een onderhoudsplan voor de auto makkelijk is dan u denkt.

Hebt u hulp nodig bij het opstellen van een onderhoudsplan voor uw auto of auto van de zaak?

Wilt u meer weten over de eisen die voor uw auto gelden of wat de mogelijkheden zijn?

Neem dan contact op met onze experts bij SES Autobedrijf die u graag met raad en daad bijstaan en het plannen van het onderhoud graag van u overnemen. Allemaal volledig in overleg met u uiteraard – het is immers uw auto.

Daarnaast profiteert u ook van het voordeel dat u tijd bespaart. U bent de auto maar één keer kwijt voor het onderhoud en u hoeft de auto dus niet meerdere keren weg te brengen naar de garage.

Dit scheelt u niet alleen tijd in het wegbrengen en ophalen van de auto, maar op deze manier hoeft u ook niet te lang zonder auto te zitten. Bovendien profiteert u van meerdere voordelen als u de APK keuring en grote beurt combineert.

U kunt namelijk gebruik maken van de gratis haal- en brengservice, maar het is ook vaak mogelijk om gebruik te maken van vervangend vervoer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u niet zonder auto kan en dat u liever vervangend vervoer heeft. Geef dit bij de boeking aan, dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Bepaalde onderdelen zoals de remblokken, remschijven en de koppelingsplaat ondergaan de nodige slijtage tijdens het rijden en zijn niet gekoppeld aan een vaste vooraf bepaalde levensduur maar zijn vooral afhankelijk van u eigen rijstijl.

Deze onderdelen worden tijdens de grote onderhoudsbeurt nagekeken en gecontroleerd op slijtage. De automonteur zal u in dit geval aanbevelen de onderdelen te vervangen om verdere onnodige schade te beperken of te vermijden. De schade die kan worden toegebracht is soms aanzienlijk en kan hoge kosten met zich meebrengen.

Uw eigen veiligheid vooropgesteld, is het ook van groot belang om de grote beurt tijdig te laten uitvoeren.

Service ontvangen

Alles onder één dak

Adres

Dekkershoek 25
2552DA Den Haag

Openingstijd

Maandag t/m Vrijdag

8 am – 6 pm

Zaterdag

8 am – 4 pm

Zondag

Gesloten

Maak een afspraak online

Contact ons

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij SES Autobedrijf. Vertrouw op ons deskundige team om uw auto de zorg en aandacht te geven die het verdient. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze werkplaats en uw auto weer in optimale staat te brengen.

Scroll naar boven