APK keuringen

apk keuring

Wat wordt er gekeurd aan mijn voertuig?

De belangrijkste punten van de APK keuringen. Tijdens de APK komen veiligheids- en milieuaspecten van het voertuig aan bod. Hieronder een aantal punten waarop gelet wordt bij de keuring van uw voertuig:

Remmen, Wielophanging, Schokdempers, Banden, Stuurinrichting, Verlichting, Carrosserie

Uitlaatgassen, Roetmeting (dieselmotoren), Viergasmeting (benzinemotoren)

Kentekenbewijs deel I, Voertuigidentificatienummer, Gebruikte brandstof Na afloop van de APK keuring krijgt uw voertuig een keuringsrapport. Hierop staat of uw voertuig is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie- en afkeurpunten.

Veelgestelde vragen over een APK keuring

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Voor deze datum moet de auto weer opnieuw goedgekeurd zijn. De auto moet wettelijk verplicht 1 keer per jaar een keuring hebben gehad. De vervaldatum van de APK-keuring wordt aangegeven zodra u uw kenteken heeft ingevuld in het kenteken formulier van onze website. Als de APK van de auto is verlopen moet u direct een keuring inplannen. Wij nemen het op ons om ervoor te zorgen dat uw auto APK gekeurd wordt afgeleverd bij u thuis of bij u op kantoor door middel van onze haal- en breng service (in combinatie met kleine of grote beurt).

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. Na een keuring kan ervoor worden gekozen om een kleine beurt te laten uitvoeren, dit kan geboekt worden via onze website ServiceRight-Autos.nl. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. Het is helaas niet mogelijk om een APK zonder afspraak uit te laten voeren. Het is daarom verstandig om direct een afspraak in te plannen!

Bij een APK keuring worden er verschillende onderdelen gecontroleerd. De APK is voor elke auto verplicht om er zeker van te zijn dat de auto veilig de weg op kan. Het is echter geen garantie dat uw auto geen andere reparatie meer nodig heeft in de periodes tussen de APK’s, maar het geeft wel een extra stuk zekerheid. Daarnaast biedt het ook meer zekerheid dat de onderdelen die gecontroleerd worden, in elk geval nog een tijdje mee kunnen. Vaak geven de garages ook van tevoren al aan wanneer zij een onderdeel zien die nog niet direct vervangen moet worden, maar bijvoorbeeld de kans groot is dat dit bij een volgende keuring wel vervangen moet worden. Hierdoor kunt u rekening houden met de komende kosten voor de volgende keuringen en heeft u al een idee wat er vervangen zou moeten worden.

Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Door de landelijke prijsafspraken met onze APK-servicepunten is een goedkope APK via SES Autobedrijf mogelijk. Bij deze goedkope APK keuring wordt net als bij elk andere APK keuring alle controles uitgevoerd. Deze goedkope keuring is inclusief BTW en afmeldkosten.

Het is u misschien wel bekend dat een APK verplicht is, maar de reden hiervan is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk. De keuring is verplicht vanaf dat uw auto 3 jaar oud is. Tijdens deze APK wordt gecontroleerd of uw auto nog steeds voldoet aan de veiligheids- en milieueisen. U ziet de APK misschien elk jaar weer als een last, toch is het erg belangrijk dat de APK uitgevoerd blijft worden. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook erg belangrijk voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Het is niet voor iedereen mogelijk om een auto APK te keuren. De monteurs moeten keurmeester zijn om de keuring uit te kunnen voeren. Daarnaast worden er ook regelmatig steekproeven gehouden om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels blijft houden en de auto’s op een eerlijke manier door iedereen gekeurd worden. Alleen op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat de regelgeving nageleefd wordt en er ook daadwerkelijk wordt bijgedragen aan de milieu- en verkeersveiligheid. Naast de APK, is het ook raadzaam om andere onderhoudsbeurten regelmatig uit te laten voeren. Hoewel enkel de APK verplicht is, is het voor uw eigen veiligheid toch belangrijk dat de auto op verschillende onderdelen regelmatig wordt gecontroleerd. Daarnaast is het ook zo dat u hiermee voorkomt dat de auto stukke onderdelen krijgt doordat er met reparaties te lang gewacht wordt. Hiermee voorkomt u vaak ook juist nog hogere rekeningen. Draag dus zorg voor uw auto en laat het onderhoud goed uitvoeren! Kortom: een APK is dus verplicht om ervoor te zorgen dat het milieu wordt beschermd en er wordt gedacht aan de veiligheid op de weg. Door voor elke auto (ouder dan 3 jaar) de APK verplicht te stellen, kan er een kleine bijdrage geleverd worden aan deze zaken.
Wanneer uw auto niet APK gekeurd is, is het dus ook niet toegestaan om te rijden in de auto. De auto moet dus APK goedgekeurd zijn. Wanneer de auto is afgekeurd, dient u eerst de benodigde reparaties uit te laten voeren en daarna is het pas weer toegestaan om in de auto te rijden. Meer informatie leest u in dit blog over de APK regelgeving.

Service ontvangen

Alles onder één dak

Adres

Dekkershoek 25
2552DA Den Haag

Openingstijd

Maandag t/m Vrijdag

8 am – 6 pm

Zaterdag

8 am – 4 pm

Zondag

Gesloten

Maak een afspraak online

Contact ons

Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak bij SES Autobedrijf. Vertrouw op ons deskundige team om uw auto de zorg en aandacht te geven die het verdient. We kijken ernaar uit u te verwelkomen in onze werkplaats en uw auto weer in optimale staat te brengen.

Scroll naar boven